10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Јер време забавно сат. Међутим, у последњих неколико година тренд да се замагљују границе између рада и слободног времена, канцеларије и куће, и озбиљности игре у корист ових других. Треба напоменути, не без задовољства: да ти десет унутрашњости, који се јасно види.

Ред Бул

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Амстердам, Холандија

Концепт пројекта је био да се створи ентеријер који одговара филозофији Ред Булл. Главни архитекта Шид Ли архитектуре Бироа Јеанне ПЕЛЛИ предложио коришћење принципа два супротна и комплементарне хемисфере људског мозга: разлога против интуиције, уметности против индустрије, таме против светлости, анђели против демона.

Собе пећински од аспеката металних делова и мотање коридори унутар реконструисаног бродоградилишта клупи отелотворење идеје дихотомија простора, заједничке просторије уливају у приватним собама, црно постаје бело и обрнуто. Један од циљева аутора пројекта је био да се комбинује једноставност и бруталност индустријских објеката са активном, спортском начину живота чак, који је повезан са Ред Булл. "Енергија се не губи, енергију - је прерасподела" - звучи као што је један од слогана компаније, а унутрашњост је снажно илуструје - стене на једној страни и скејт парку на другој страни. Надреална слика додаје поглед са прозора у старом бродоградилишту са стално баттенед до грла кранова и руске подморнице, који је већ постао анахронизам.

Адобе, нови штаб

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Утах, УСА

Први седиште компаније Адобе у Сан Јосе (Цалифорниа) подсећа, према речима сведока, на свемирској станици. Нова канцеларија у Лехи (Јута) је дизајниран од стране стручњака из архитектонског студија у сарадњи са Рапт Студио ВРНС Студио. Простор је дизајниран за 1.000 запослених. Током изградње зграде је користио доста стакла, чиме се влада у природном светлу и има велики отворени простор. Седиште зидова су обојене стреет артист Ел Мац и Мајк Гиант таттоо мајстора. Насликано на зиду главног атријуму девојке симболизује деце спонтаност, које су погодне за стварање запослених у компанији и људи који користе производе Адобе. Дизајн много компјутерске графике и дигиталну штампу. Ергономски простор помогла опремање кампуса пуној величини кошаркашки терен, зид за пењање, базен, пинг-понг сто, теретану и кафе. "Разиграна унутрашњост је одраз креативног пословања компаније Адобе", - кажу аутори пројекта. Сви они остаје само завист.

Адвертисинг Агенци Приде анд Слава Интерактивни,

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Краков, Пољска

Нова рекламна агенција канцеларија Приде анд Слава Интерактивна у бившим фабричком кругу у Кракову у Пољској, дизајниран од стране пољских архитеката морфологије Студио. Кварт Забłоцие, где је формирана канцеларија натраг у средини КСИКС века, када су овде изграђене прве индустријских предузећа. Сада ово подручје, као и многе индустријске зоне у Европи, доживљава ренесансу, постаје начелник у Музеју модерне уметности.

Сједиште агенције Приде & Глори Интерацтиве се налази у бившем производном погону кабла. просторије пројекта Основна идеја је прилично парадоксално: да се очува атмосферу индустријског постројења и складно уклапају елементи који стварају удобност дома. Дизајн користи налази у задњем делу старих ствари: полице, рецепције и неколико столова направљених од дасака преосталих након уклањања 100 година старој кући једног од власника агенције. Важан елемент организације простора постала отворена кухиња са трпезаријом, који према ауторима намером да уједини људе који раде заједно - код куће. Такође је одлично решење осветљење је пронашао дизајнера - сијалица које висе са плафона на кабловима, слично веб.

Гоогле, нови штаб

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Лондон, Велика Британија

Британски Гоогле преселио у нову боравка, на дизајну који је радио талентоване архитекте и дизајнера Пенсон студио. Простор се испоставило невероватно еклектичан, удобан, весели, без губитка функционалности. Ситуација у највећој мери стављена у ретростиле и зове се "Бакин стан" као подсећа на класични енглески дневној соби старице - вуне Османлија, јастука, љуљање столице. За подове, природне дрвета дасака и тепиха су изабрани. Такође, за завршну обраду обично користе рециклирани материјал. Цела канцеларија се доживљава као један велики отворени простор, наглашавајући тематске зоне: соба за састанке који се зове Товн Халл, смештај до 200 људи; Лала библиотека са великим полукружним бели кауч и шареним јастуцима; Тајна Сад - за оне који су уморни од седења у канцеларији; тераса на покрива с меким клупа, окружен зеленом оградом, са панорамским погледом на Лондона, "Велвет соба", у којој су зидови и софе покривене са зеленим крпом у стилу британске пуб. Поред тога, прави кухиња врт постављени на деветом спрату, где можете учинити ништа са његовом сопственом погону, снимљених. Лее Пенсон, оснивач пројектном бироу, каже о пројекту: "Све је овде је направљен за људе. Кутке, удобне, меке папуче, теписи, јастуци, диван, добра храна и свеж ваздух - све што опушта, смирује, а што је приморало машту на послу, у седишту Гоогле-а ".

Иандек ИИ

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Санкт-Петербург, Русија

Канцеларија за Интернет компаније "Андекс" Санкт-Петербург је направио руски студио за бор архитеката. За Бор Арцхитецтс и "Андекс" сарађује по други пут - канцеларије, отворен 2008. године, постао моћан пробој у историји савременог дизајна у Русији и освојио неколико архитектонских награда. Други пројекат - налази се у истој канцеларији зграде, два пута претходни укупне површине 3310 квадратних метара. м, од којих 200 метара - дуг коридор. Са својим дизајном архитеката морао да реши два изазова - прво, рационално организовати изузетно сложен простор протеже дуж осе централни ходник; друго, визуелно одражавају смер компаније. Архитекте Петар Зајцев Арсениј Борисенко В и одлучили да користе коридор-сто систем, који се налази уз Коридор переговорние- "ћелије", подручјима рада и необичним објектима, чиме се обезбеђује им одређену функционалност. Гости су буквално у служби "Иандек": Након ходнике, виде познате поља за корисничког имена и лозинке за маил и на сваком кораку наилазе на симболима и познатих икона, иако они нису увек лако наћи - ситни иконе пиксела претворио у мултиметар 3Д-објеката . Канцеларија има теретану, трпезарију, тушевима и неколико кафића. Састанке, две сале за предавања, као и опремљене фантазија пословима.

Лего ПМД седиштем

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Биллунд, Данска

У овој канцеларији, и мора да буде "играчка" компаније, па чак и скандинавски - ништа ригорозни и озбиљно, доста светлости, отвореног простора, светлих веселим бојама и оригиналних функционалним решењима. Све ово је дошао и оличење дизајнера Росан Босцх и Руна Фјорд. Дизајн соба је фокусиран на игру, пробуде машту. Основна идеја дизајнера је био да се створи унутрашњост која ће помоћи радницима да се врате у своју детињства: виси мостове, умотана у дебелом плавом тканином, и ствара осећај ходања по облаку. Зраци из "облака" на посебном цеви, можете брзо да пређемо на првом спрату. Још једна изузетна идеја - оригиналност скала: на једном зиду показује огромну-у ЛЕГО човека, хода међу "влати траве" неколико метара високим и на подручју за кафе паузе су столови са уграђеним у малом трее бонсаи. Ова необична Јукстапозиција ослобађа машту и помаже да се побегне од стереотипа обима. Тако су дизајнери успели да заиста избрисати границу између игре и рада.

Мицрософт са седиштем

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Виенна, Аустриа

Мицрософт дизајн пословно седиште у Бечу баве стручњаци Инноцада Арцхитектур архитектонски биро. Циљ пројекта је био у складну интеграцију друштвеног живота у радном окружењу. Резултат је забаван, опуштени канцеларија са укусом животне средине. Постоји тематске простора за преговоре, "ловачка кућа", у потпуности уређена у дрвету, и "океан" - са уграђеним акваријуму. Ходници су украшени са природним отисцима насликаним на зеленој пода линије, светло, провидни стаклени зидови чине простор бездимензион. Постоје многе оригиналне карактеристике Кс-раи компјутерске слике на задњој страни пријема, крзнени зид од вештачке траве и, наравно, играоница. Посебна пажња је посвећена рекреативној области, где насумично уређеним меке мини-софе и Османлија, облик који подсећа на компјутерских делова. Да би дошли до рекреативној области, треба да клизи низ са другог спрата правог дечјих слајдовима.

Витус Беринг Парк инновациј

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Хорсенс, Данска

Иновациони центар за предузетнике назване по Витус Беринг - пројекат данског архитектонском бироу Ц.Ф. Милер. Основни концепт овде је визуелни отелотворење идеје сталног стручног усавршавања. Одраз се налази у изгледу спиралних степеништа, од цемента влакна, која отеловљује "Пурсуит горе." Светло зелена степениште је направљен у облику трака, овиваиусцхеи зиду атријума, пролази кроз свих шест спратова зграде и завршава са излазом на крову. Цустом степенице дизајн има за циљ да заиста поједностави креће између више учионице, канцеларије и конференцијске сале и визуелно их уједини. Део крова добио рекреативној области: предиван поглед на град и опуштајући угодном окружењу. Још један занимљив детаљ - интелигентни клима система (иновациони центар, а друга не би требало да буде), која је прилагођена према броју људи присутних у свакој соби.

Индустрија каблова са седиштем

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Емполи, Италија

Зграда централне канцеларије Индустрије каблова, који развија банкарског софтвера у Емполи - стварање италијанског дизајнера Массимо Мариани. Укупна површина објекта, као брод из филма "Одисеја у свемиру" и заузимају три спрата - 4500 квадратних метара. М. Први спрат је потпуно предат изложбеног простора, у ствари, то је под земљом - пре изградње око зграде је ископан ров, засеје травњак. Ноћу, захваљујући исправном локацији чвора који простор је испуњен светлошћу и дати утисак огромна свемирски брод. Унутрашњост користи много обојеног стакла, који је заједно са флуоресцентно светло ствара у црно-белог канцеларијског импресиван ефекат осветљења. Прилично ниског боје зидова је разређен са светлим прибором - Цолорфул столова, ударање дизајнера фотеље са Османлијама необичног облика. На горњим спратовима су канцеларије и канцеларије, приступ тераси и тераса. Све дизајниран у истом стилу - архитектонске форме, лигаменти, улаза, намештаја, декорација. Скривен под кровом једног фотонапонског система самостални који чини зграду у потпуности сами себи довољни.

Фацебоок, нова зграда (пројекат)

10 канцеларија које изгледају мање вероватно за канцеларије

Калифорнија, САД

Нови кампус треба заменити са друштвене мреже коју је дизајнирао Франк Гехри, патријарха (он '84), који ће дати шансе за многе младе људе. Поред тога, он је од оних ретких архитеката који успева да задовољи захтеве купаца и истовремено уклапа у буџет. Нова зграда ће бити велики Фацебоок у величини, али врло једноставна у архитектури - баш као хангар или магацин. Али за тако прогресивну предузећа главна ствар - функционалност и употребљивост него екстравагантно изглед. Доле - паркирање у приземљу и на крову ће бити вртови - зелене указује толико, да из даљине зграда ће бити, према Марк Зуцкерберг, подсећа на зелену брдо. И то је, узгред, такође дизајн курс, који неће ићи не цени. Фацебоок феномен као симбол отворености и нова канцеларија ће бити највећи отвореног радног простора на планети - то је дизајниран за 2800 људи (то ће бити програмери). Стара зграда ће бити повезан са новог тунела, који ће проћи испод магистрале.